21 mai 2006 - Echipa de handbal feminin Rulmentul Brasov a cistigat Cupa Challenge si a realizat o tripla istorica

Sursa foto: arhiva personala Gabriela Chiţulescu

In 2006, echipa de handbal feminin Rulmentul Brasov a castigat tot ce se putea castiga in competitiile nationale si internationale. Practic, a reușit o premieră în handbalul feminin românesc, cucerind într-un singur sezon trei trofee. Campioane naționale și deținătoare ale Cupei României, elevele antrenoarei Mariana Tîrcă și-au adjudecat si primul trofeu continental din istoria clubului, Challenge Cup. A fost pentru prima dată când două echipe de handbal din România și-au disputat o finală de cupă europeană.

Parcursul echipei in Challenge Cup, editia 2005-2006
Sursa: EHF
Dupa ce a defilat in campionat si in Cupa Romaniei, brasovencele au castigat “en fanfare” si prima cupa europeana din istoria orasului de sub Tampa. Cupa Challenge si-a gasit locul in vitrina cu trofee a clubului brasovean dupa o dubla victorie in finala cu Tomis Constanta (30-22 si 25-24). A fost pentru prima dată când două echipe de handbal din România și-au disputat o finală de cupă europeană. “Orgoliile uneori depasesc limitele, dar nu are nici o importanta. Cred ca s-a vazut de data aceasta daca echipa are valoare sau nu. In sportul de performanta, cine este mai bun invinge si asta inseamna competitie, chiar ma bucur ca se realizeaza performanta la noi in tara si asta este foarte bine. In cariera mea de antrenor este prima data cand reusim sa luam tot ce se poate lua, a declarat fericita, la finalul meciului, antrenoarea invingatoarelor, Mariana Tîrcă . 

A fost un meci destul de disputat, cu ambiţii şi poliţe de plătit care au dus la 18 minute eliminare. Soarta finalei s-a jucat încă din primele 30 de minute, când Rulmentul a stăpânit jocul şi a condus permanent (14-11). Ce mai bună de pe teren, portarul Ionica Munteanu de la Braşov. În Repriza a II-a scorul ajunge în minutul 47 la un maxim 21-13.

Tehnicianul constantencelor, Dumitru Musi, aflat la prima finala europeana din cariera in postura de “principal”, a declarat ca, pentru a cuceri in viitor un trofeu continental, e nevoie de o imbunatatire a lotului pe care il pregateste. “Mereu iti doresti sa ajungi undeva mai sus si cand reusesti acest lucru vrei sa urci si mai mult. S-a demonstrat ca Brasov este in crestere de forma sportiva, prea puternica pentru noi, in situatia in care noi vrem sa depasim acest prag al rezultatelor. Cred ca este nevoie de o revizuire si cu siguranta de o imbunatatire a lotului echipei mele”, a precizat Musi. 

Aceasta a fost pentru prima oara cand doua echipe de handbal din Romania si-au disputat o finala de cupa europeana. Ultimul trofeu Challenge Cup la handbal feminin castigat de o formatie din tara noastra fusese in 2002, prin Remin Deva, din echipa de atunci facand parte si doua jucatoare de la Rulmentul: Codruta Zavragiu si Elena Avadanii.

A fost a 15-a cupă europeană la handbal pentru ROMÂNIA, a noua la feminin, prima pentru Rulmentul Braşov, club înfiinţat în 1959. Un succes al Şcolii de Handbal din Braşov, unul din primele centre în care s-a „născut” handbalul românesc.

Din 2010, echipa C.S. Rulmentul-Urban Brasov a devenit ASC Corona Brasov, care i-a preluat si palmaresul.



Sursa info: Libertatea, EHF

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Inainte si Dupa. Intersectiile din Brasov, cu semaforizare si cu sensuri giratorii (Galerie foto)

14 iunie 1427 - Prima atestare documentara a Poienii Brasov

11 mai 2024 - Aurora boreala vizibila la Brasov (VIDEO)