30 mai 1967 - Este infiintat Liceul Industrial nr.1, devenit apoi Colegiul Tehnic Energetic "Remus Răduleț"
Colegiul Energetic la aniversarea de 50 de ani. |
Istoria acestui Colegiu începe în anul scolar 1967-1968, atunci când a început să funcţioneze Liceul Industrial nr.1, concomitent cu Şcoala Profesională nr. 10. ”Grup Școlar Energetic”, Brașov, cu o capacitate de 61 clase, valoarea totală a investiției fiind de 2430 mii lei iar termenul de punere în funcțiune al lucrării fiind eșalonat pe perioada 1968-1969.
Actul de înfiinţare al liceului este Hotarîrea nr. 52 a Colegiului Ministerului Energiei Electrice din 30.05.1967. Primele clase au funcţionat în cele două săli ale Dispensarului sanitar I.R.E. Brașov, pe strada Zizinului, nr. 104. Abia în anul 1968 s-a dat în folosinţă localul de azi al şcolii, care a fost modernizat în timp pentru că s-au mai construit ateliere, poligonul de manevre, căminul şi sala de sport. De-a lungul timpului, dotările şi amenajările au continuat, cu atât mai mult cu cât liceul s-a îmbogaţit cu noi specializări, respectiv secţiile cu predare în limbile: maghiară şi germană (1976-1977 şi 1977-1978).
După 1980, Liceul industrial și Școala profesională au coexistat, fără ca titulatura Școlii profesionale să mai conțină ”nr. 10”, tot sub conducere unică, până în anul 1991, când toate formele de învățământ s-au transformat în Grup Școlar Energetic Brașov, cuprinzând clase de liceu, zi și seral, de școală profesională și, din 1994, din nou școală de maiștri și școală postliceală.
Anul 2003 este unul important pentru că va marca transformarea definitivă şi plasarea liceului în rândul şcolilor cu tradiţie şi cu renume din Braşov. Extinzându-şi constant paleta formativ-informativă la toate formele de învaţământ, liceul obține statutul de Colegiu Tehnic, urmând să poarte numele unui mare academician, Remus Răduleţ.
ing. Remus Răduleț |
In prezent, Colegiul Tehnic Energetic "Remus Răduleț" este o instituție de formare inițială și continuă. Dispune de 6 laboratoare si 2 ateliere. Școala este principalul furnizor de forță de muncă calificată de nivel 1, 2 și 3 pentru unitățile economice din domeniul electric și electronic, cum ar fi: tehnician în instalații electrice și maistru centrale stații și rețele. Absolvenții liceului cu atestat profesional pot căuta un loc de muncă la întreprinderile partenere. După finalizarea liceului cu diplomă de bacalaureat elevii pot urma facultăți din domeniul tehnic de: electrotehnică, electronică, automatică, mecanică, mecatronică, etc.
Surse foto: FB/Colegiul Tehnic Energetic ”Remus Radulet”
Comentarii
Trimiteți un comentariu